Ακτοπλοικά
 
Διαμονή
 
Ενοικιάσεις αυτοκινήτων
 
Πανόραμα Κίνας!
από € 1.190,00

11 μέρες Πεκίνο - Σινικό Τείχος- Απαγορευμένη Πόλη-Tιέν Aν Mεν- Καλοκαιρινό Παλάτι- Ναός του Ουρανού-Σιάν- Πήλινος Στρατός- Σαγκάη- Σουτσόου-Μαγνητικό τρένο με διαμονή σε ξενοδοχεία 4* και 5* και ημιδιατροφή καθημερινά.

 
Προσφορές
 
Alpha Bank
 
Έντυπα
Πτήση Αθήνα – Πεκίνο

Συνάντηση στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος και πτήση μέσω ενδιάμεσου σταθμού. για το θρυλικό Πεκίνο. Διανυκτέρευση στο αεροσκάφος.

Πεκίνο

Άφιξη στο Πεκίνο. Η πόλη που αγγίζει πλέον τους 19.000.000 κατοίκους έχει να προσφέρει σε κάθε γωνιά και μια νέα συγκίνηση – άλλοτε ρομαντική, άλλοτε τραγελαφική, άλλοτε εκθαμβωτική, μα πάντα ενδιαφέρουσα. Μια πόλη όπου τα μεγέθη απλώς σε ξεπερνάνε. Όμως, είναι συναρπαστική περιπέτεια να εξερευνήσετε τον αχανή ιστό της, με τις τεράστιες αντιθέσεις και εκπλήξεις του, που αλλάζει ώρα με την ώρα. Μεταφορά στο ξενοδοχείο. Δείπνο στο εστιατόριο του ξενοδοχείου.

Πεκίνο - Μουσείο Κέρινων Ομοιωμάτων - Σινικό Τείχος

Μετά το πρωινό μας θα ξεκινήσουμε για μία ολοήμερη εκδρομή με πρώτη στάση στο Μουσείο Κέρινων Ομοιωμάτων όπου θα μάθουμε βήμα προς βήμα τη διαδρομή όλων των αυτοκρατόρων της δυναστείας τον Μινγκ και θα καταλήξουμε στο περίφημο Σινικό Τείχος. Η συνολική του έκταση σύμφωνα με τελευταίες μετρήσεις είναι 8.851 χλμ. αποτελεί το μεγαλύτερο σε διαστάσεις ανθρώπινο οικοδόμημα και σύμφωνα με τους ειδικούς είναι ορατό από το διάστημα. Χαρακτηρισμένο από την Unesco ως Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς χτίστηκε από τέσσερις διαφορετικές δυναστείες αλλά το μεγαλύτερο κομμάτι του τελειοποιήθηκε κατά τη διάρκεια της δυναστείας Μινγκ, Ο αρχικός σκοπός του τείχους δεν ήταν να κρατηθούν έξω οι εισβολείς, αλλά να εξασφαλιστεί ότι οι ημι-νομαδικές φυλές του βορρά δεν θα μπορούσαν να το διασχίσουν με τα άλογά τους. Χρόνος για περπάτημα και φωτογραφίες του Σινικού Τείχους. Επιστροφή το απόγευμα στο ξενοδοχείο. Δείπνο σε τοπικό εστιατόριο.

Πεκίνο - Απαγορευμένη Πόλη - Πλατεία Tιέν Aν Mεν

Πρωινό και αναχώρηση για την μεγαλύτερη πλατεία στον κόσμο – Τιεν Αν Μεν που είναι η καρδιά του Πεκίνου. Εκεί βρίσκεται το Μαυσωλείο του Μάο. Μπροστά της υψώνονται τα τείχη της Απαγορευμένης Πόλης όπου και θα επισκεφτούμε. Έχει έκταση 720.000 τ.μ. και αριθμοί 980 κτήρια. Εδώ ζούσαν για περίπου 500 χρόνια οι αυτοκράτορες της δυναστείας των Μινγκ και των Τσινγκ. Θα περάσουμε την κεντρική πύλη και περπατώντας θα ξεναγηθούμε στα κυριότερα δωμάτια και θα μάθουμε για την ιστορία αυτής της πόλης. Το λεωφορείο θα μας περιμένει στην πίσω πλευρά. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Το βράδυ θα δειπνήσουμε σε επιλεγμένο τοπικό εστιατόριο για να γευθούμε την περίφημη πάπια Πεκίνου. Στη συνέχεια θα παρακολουθήσουμε στο Red Theater ένα υπέροχο σόου «Ο Θρύλος του Κουνγκ Φου».

Πεκίνο - Καλοκαιρινό Παλάτι – Τέμπλο του Ουρανού

Σήμερα θα επισκεφθούμε το Καλοκαιρινό Παλάτι με τις περίτεχνες γέφυρες και την γραφική λίμνη. Μόλις 12 χιλιόμετρα βόρεια του Πεκίνου, στο αυτοκρατορικό πάρκο στις όχθες της λίμνης Κουνμίνγκ, που δημιούργησε τον 18ο αιώνα ο αυτοκράτορας Τσιανλόνγκ, βρίσκονται τα Θερινά Ανάκτορα της φιλόδοξης αυτοκράτειρας Τζου Χσι. Ο Μακρύς Περίπατος είναι ένας σκεπαστός διάδρομος 700 μέτρων κατά μήκος της βόρειας όχθης της λίμνης, με ξύλινες κολόνες και ζωγραφισμένη οροφή με μυθολογικές σκηνές. Στο τέλος του διαδρόμου βρίσκεται το περίφημο «Μαργαριταρένιο Καράβι». Πρόκειται για μαρμάρινο ομοίωμα ποταμόπλοιου, που ήταν στολισμένο με ένθετα διακοσμητικά άνθη από ημιπολύτιμες πέτρες και καθρέπτες που λαμπύριζαν τα βράδια κάτω από το φως των κεριών, και αργότερα του ηλεκτρικού, καθώς τα ανάκτορα αυτά ήταν το πρώτο κτίσμα που ηλεκτροδοτήθηκε στο Πεκίνο. Στο νότιο μέρος του συγκροτήματος βρίσκεται η Γέφυρα της Μακροβιότητας, μήκους 150 μέτρων με 17 αψίδες, που καταλήγει στο νότιο νησάκι της λίμνης και λέγεται ότι κάθε διάβασή της σού προσθέτει χρόνια ζωής! Η περιοχή των θερινών ανακτόρων, χάρη και στη λίμνη, αποτελεί ένα από τα πιο δημοφιλή αξιοθέατα. Συνεχίζουμε για το τέμπλο του Ουρανού, ένα από τα πιο συμβολικά κτίρια της Δυναστείας των Μίνγκ, βασισμένο αρμονικά σύμφωνα με το «Γιν» και το «Γιανγκ». Οι Κινέζοι φιλόσοφοι πίστευαν πως η Γη είναι τετράγωνη και ο Ουρανός στρογγυλός, έτσι όλο το συγκρότημα είναι ένας αρμονικός συνδυασμός αυτών των δύο στοιχείων. Επιστροφή το μεσημέρι στο ξενοδοχείο. Tο βράδυ μεταφορά και δείπνο σε τοπικό εστιατόριο με παρακολούθηση παραδοσιακών μογγολικών χορών.

Πεκίνο- Σιάν- Περιήγηση πόλεως

Μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση για το Σιάν, την πόλη των κινέζων πολεμιστών και λίκνο του κινέζικου πολιτισμού. Άφιξη, μεταφορά στο ξενοδοχείο και τακτοποίηση στα δωμάτια. Στην συνέχεια θα έχουμε την ευκαιρία να γνωρίσουμε την πόλη του Σιάν. Στην καρδιά της πόλης βρίσκεται ο Πύργος της Καμπάνας, που χτίστηκε για πρώτη φορά κατά τον 17ο αιώνα επί δυναστείας των Μινγκ. Σύμβολο του Σιάν και μνημείο της επαρχίας Σιανσί, ο πύργος έχει ύψος 36 μέτρα και πρόκειται για ένα ξύλινο κτίσμα με διπλές σκάλες που οδηγούν στην κορυφή των δύο ορόφων, απ' όπου μπορείτε να θαυμάσετε την πανοραμική θέα της πόλης. Γύρω στα 300 μέτρα βορειοδυτικά του Πύργου της Καμπάνας βρίσκεται ο Πύργος του Τυμπάνου, που χτίστηκε το 1380 μ.Χ. και περιελάμβανε ένα μεγάλο τύμπανο το οποίο χτυπούσε όλες τις ώρες της ημέρας, ενώ το βράδυ έδινε το σήμα να σβήσουν οι κουζίνες και να σφραγιστούν οι πύλες της πόλης. Τελευταία στάση είναι η Παγόδα της Άγριας Χήνας. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο στο εστιατόριο του ξενοδοχείου.

Σιάν - Πήλινος Στρατός - Παρακολούθηση Σόου στο παλάτι των Τανγκ

Διάσημος είναι ο «Πήλινος Στρατός», ο οποίος ανακαλύφθηκε το 1974, τυχαία, από κάποιον αγρότη της περιοχής, 33 χιλιόμετρα έξω από τη Σιάν και μόλις 1,5 από τον τάφο του πρώτου αυτοκράτορα Κιν Σι Χουάνγκ. Αποτελείται από 8.099 αγάλματα που απεικονίζουν μορφές ανθρώπων και αλόγων στις φυσικές τους διαστάσεις. Κάθε μορφή έχει τα δικά της μοναδικά χαρακτηριστικά με εκπληκτικές λεπτομέρειες τόσο στο πρόσωπο όσο και στα μαλλιά όπου δηλώνει τη φυλή και την καταγωγή του! Ο στρατός φτιάχτηκε με εντολή του αυτοκράτορα Κιν Σι Χουάνγκ να κοιτάει προς την εχθρική γη και με σκοπό να υπηρετεί και να προστατεύει τον αυτοκράτορα μετά θάνατον. Επιστροφή νωρίς το απόγευμα στο ξενοδοχείο. Το βράδυ στο Παλάτι των Tανγκ, θα έχουμε την δυνατότητα απολαμβάνοντας το δείπνο μας να παρακολουθήσουμε ένα εξαιρετικό σόου.

Σιάν – Σαγκάη

Μεταφορά στο αεροδρόμιο, όπου και η πτήση μας για την Σαγκάη. Κύριος φορέας της σύγχρονης οικονομίας της Κίνας, καθώς επίσης και ένα από τα σημαντικότερα πολιτιστικά, εμπορικά, οικονομικά και βιομηχανικά της κέντρα. Άφιξη στο ξενοδοχείο και τακτοποίηση στα δωμάτια. Δείπνο στο εστιατόριο του ξενοδοχείου.

Σαγκάη - Περιήγηση Πόλης -Ακροβατικό Σόου

Σήμερα θα ξεχυθούμε στην τεράστια αυτή πόλη των 18 εκατομμυρίων και πλέον κατοίκων. Θα επισκεφθούμε τον Kήπο Γιού Γιουάν, την παγόδα του Λούνγκ Xουά, φτιαγμένη την εποχή της δυναστείας των Tσινγκ, το βουδιστικό μοναστήρι όπου θα δούμε το σπάνιο έργο τέχνης- το άγαλμα του Bούδα- από άσπρο ζαντ, τις υπέροχες πλατείες και τις παλιές συνοικίες.. Το απόγευμα επίσκεψη στον Πύργο της Τηλεόρασης, που έχει ύψος 263 μέτρα, για να απολαύσουμε μια συγκλονιστική θέα της πόλης και του φωταγωγημένου αποικιακού της κέντρου της. Στη συνέχεια έχουμε κλείσει θέσεις για να παρακολουθήσουμε μία παράσταση με τα καλύτερα ακροβατικά σόου στον κόσμο. Δείπνο στο εστιατόριο του ξενοδοχείου.

και 11η Μέρα:Σαγκάη- Σουτσόου- Μεταφορά με το Μαγνητικό Τρένο - Αθήνα

Ετοιμαστείτε για μία ολοήμερη εκδρομή στην πόλη Σουτσόου με τους ιστορικούς ναούς, τις παγόδες, τους πανέμορφους κήπους, τα πέτρινα γεφύρια και τα κανάλια του Σουτσόου. Ξεκινάμε την ξενάγησή μας από τον κήπο «Net Master» ο πλέον εντυπωσιακός με αρχιτεκτονικά μνημεία. Στη συνέχεια θα επιβιβαστούμε σε κινέζικες γόνδολες και θα κάνουμε βόλτα ανάμεσα στα κανάλια όπου θα μας δοθεί η ευκαιρία να δούμε την ζωή της πόλης μέσα από το νερό. Στο τέλος θα καταλήξουμε στην παγόδα του Λόφου της Τίγρης με τον υπέροχο κήπο από Μπονζάι να κλέβει την παράσταση. Επιστροφή στη Σαγκάη το απόγευμα όπου και θα επιβιβαστούμε στο υπερσύγχρονο μαγνητικό τρένο και με ταχύτητα που αγγίζει τα 431 χλμ. την ώρα θα φτάσουμε στο αεροδρόμιο της Σαγκάης. Πτήση επιστροφής στην Αθήνα μέσω ενδιάμεσου σταθμού. Άφιξη στην Αθήνα την 11η μέρα.

σημειώσεις:

ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ ΑΝΑΛΥΤΙΚΟΣ ΤΙΜΟΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΕΝΤΟΣ ΤΩΝ ΗΜΕΡΩΝ


 • Το ταξίδι εκτελείται με ελάχιστη συμμετοχή 15 ατόμων.
 • Σε περίπτωση που η συμμετοχή είναι μικρότερη (10 άτομα) το ταξίδι δεν ακυρώνεται και εκτελείται με επιβάρυνση 150 € το άτομο . Για την καλύτερη διεξαγωγή το προγράμματος ενδέχεται να τροποποιηθεί η σειρά των ξεναγήσεων χωρίς όμως να χάσετε ούτε ένα από τα αξιοθέατα που περιγράφονται στο πρόγραμμα
 •  Οι φόροι αεροδρομίου ενδέχεται να αλλάξουν και το τελικό ποσό με την έκδοση των εισιτηρίων.
 • Απαιτείται βίζα εισόδου για την Kίνα , η οποία εκδίδεται από την Αθήνα και θα χρειαστούμε φωτοτυπία του διαβατήριό σας το αργότερο 10 μέρες πριν την αναχώρηση του ταξιδιού.
 • Tο διαβατήριο σας πρέπει να έχει 6μηνη ισχύ για την είσοδο σας στην Κίνα.
 • Δεν απαιτούνται εμβόλια ή άλλου είδους προληπτική αγωγή. Το νερό δεν είναι πουθενά πόσιμο και συνιστούμε το εμφιαλωμένο.

περιλαμβάνονται:
 • Αεροπορικά εισιτήρια σε οικονομική θέση με Turkish Airlines μέσω ενδιάμεσου σταθμού
 • Διαμονή σε ξενοδοχεία 5* στο Πεκίνο κα Σιάν & 4 * στη Σαγκάη
 • Ημιδιατροφή καθημερινά σε τοπικά εστιατόρια και ευρωπαικού τύπου δείπνο στα ξενοδοχεία
 • Παρακολούθηση παράστασης Kung Fu σόου
 • Παρακολούθηση ακροβατικού σόου στη Σαγκάη
 • Πολυτελή κλιματιζόμενα λεωφορεία για τις μετακινήσεις από/προς τα αεροδρόμια του εξωτερικού και για όλες τις εσωτερικές μετακινήσεις του προγράμματος
 • Μεταφορά στο αεροδρόμιο της Σαγκάης με το μαγνητικό τρένο
 • Επισκέψεις, περιηγήσεις, εκδρομές, όπως περιγράφονται στο πρόγραμμα
 • Τοπικοί έμπειροι ξεναγοί
 • Έμπειρος Αρχηγός/συνοδός από την Ελλάδα
 • Ασφάλεια αστικής και επαγγελματικής ευθύνης
δεν περιλαμβάνονται:
 • Φόροι αεροδρομίων, φιλοδωρήματα/αχθοφορικά, ατομική ασφαλιστική κάλυψη 620 €
 • Bίζα εισόδου 35 €
 • Τοπικοί φόροι 50 €