Ακτοπλοικά
 
Διαμονή
 
Ενοικιάσεις αυτοκινήτων
 
Μαλδίβες
από € 1.150,00

Είδος πακέτου: Ατομικό αεροπορικό
Διαμονή: Σε ξενοδοχείο της επιλογής σας από τα επιλεγμένα
Περιλαμβάνονται: Διαμονή + Πρωινό ή Ημιδιατροφή ή Πλήρη διατροφή (όπως αναφέρεται ανά περίπτωση) + Αεροπορικά εισιτήρια
Διανυκτερεύσεις: 5

 
Προσφορές
 
Alpha Bank
 
Έντυπα

Ένας τροπικός παράδεισος με εκπληκτικούς βυθούς, εκατομμύρια ψάρια και μοναδικές παραλίες
Ήλιος, άμμος και θάλασσα, χίλια νησιά, μεγάλες λιμνοθάλασσες με διαφορετικά βάθη και απεριόριστες αποχρώσεις του μπλε και του τιρκουάζ, εκθαμβωτικοί υποβρύχιοι κοραλλένιοι κήποι ένας ιδανικός φυσικός συνδυασμός. Μια αλυσίδα με μαργαριτάρια που απλώνεται στον βαθύ γαλάζιο Ινδικό Ωκεανό. 1190 νησιά σε 26 ατόλεις, δακτυλιοειδείς κοραλλένιοι σχηματισμοί, γεγονός που δίνει στις Μαλδιβες μια μοναδική όψη παραδείσου.
Η πρωτεύουσα Male, έδρα της κυβέρνησης και κέντρο του εμπορίου, επιχειρήσεων, υγείας και εκπαίδευσης, βρίσκεται στο μέσο της αλυσίδας από κοραλλιογενή νησιά. Το Male θεωρείται σίγουρα μια από τις μικρότερες σε φυσικό μέγεθος πρωτεύουσες στον κόσμο. Το 1/3 του πληθυσμού της χώρας κατοικούν στο Male είναι μια πόλη με ψηλά κτίρια και πλακόστρωτους δρόμους.Οι κρατικές υπηρεσίες βρίσκονται σε μια περιοχή, ενώ οι κεντρικοί δρόμοι είναι γεμάτοι με καταστήματα και γραφεία. Στην περιοχή που στεγαζόταν το παλιό παζάρι, όπου φιλοξενείται ακόμα το κέντρο του λιανικού και χονδρικού εμπορείου της χώρας, τα δρομάκια είναι τόσο στενά ώστε κι ένα μόνο όχημα είναι δύσκολο να κινηθεί, ιδίως μέσα από τα πλήθη των ανθρώπων. Το Male δεν έχει καθόλου παραλίες - αντιθέτως, περιβάλλεται από θαλάσσια τείχη.

Το Male εξακολουθεί να είναι σχετικά πράσινο και ευχάριστο. Ακόμα και μια βόλτα με τα πόδια, σας προσφέρει ενδιαφέροντα θεάματα και σημεία για ν΄ απαθανατίσετε με τη φωτογραφική μηχανή σας, όπως είναι η ιχθυαγορά και η τοπική αγορά στο βόρειο παραθαλάσσιο τμήμα, το καινούριο λιμάνι στη νοτιοδυτική γωνία και το 400 ετών παλαιό τζαμί της Παρασκευής κ.α.
Καιρός: Ζεστός και υγρός, με τον ήλιο να λάμπει όλο το χρόνο και τη μέση θερμοκρασία γύρω στους 29-32°C. Κατά μέσο όρο, ο πιο καυτός μήνας είναι ο Απρίλιος και ο πιο δροσερός ο Δεκέμβριος.
Ο καιρός καθορίζεται σε μεγάλο βαθμό από τους Μουσώνες. Παρατηρείται σημαντική διακύμανση στα επίπεδα μηνιαίων βροχοπτώσεων. Ο Φεβρουάριος είναι η πιο ξηρή εποχή, η περίοδος Ιανουάριος – Απρίλιος σχετικά ξηρή, ενώ ο Μάιος και ο Οκτώβριος παρουσιάζουν τα μεγαλύτερα ποσοστά βροχοπτώσεων.
Οι Μαλδίβες βρίσκονται στη ζώνη του ισημερινού και ως εκ τούτου σπάνια παρατηρούνται δριμείς καταιγίδες και κυκλώνες.
Νόμισμα: Το νόμισμα στις Μαλδίβες είναι το Rufiyaa και το Laaree. Το αμερικάνικο δολάριο είναι το πιο συνηθισμένο ξένο νόμισμα. Οι πληρωμές στα θέρετρα και στα ξενοδοχεία μπορούν να γίνουν τοις μετρητοίς με τα περισσότερα σταθερά νομίσματα, με ταξιδιωτικό τσεκ και με πιστωτική κάρτα.