Ακτοπλοικά
 
Διαμονή
 
Ενοικιάσεις αυτοκινήτων
 
Καππαδοκία, η μαγευτική!
από € 599,00

Καισάρεια - Μουταλάσκη - Νεάπολη (Nevsehir) - Κόραμα - Άβανος - Αραβησσός (Gulsehir) - Προκόπι - Καρβάλη - Μαλακοπή - Σινασός - Ούτσχισαρ - Ορτάχισαρ - Ικόνιο - Παμούκαλε - Σμύρνη

 

Πρόγραμμα (8 μέρες)

 

 
Προσφορές
 
Alpha Bank
 
Έντυπα
Αθήνα - Καισάρεια

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος και αναχώρηση 12:15 για Κωνσταντινούπολη και από εκεί για Καισάρεια. Άφιξη, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο.

 

Καισάρεια - Μουταλάσκη - Νεάπολη (Nevsehir)

Πρόγευμα και περιήγηση στο κέντρο της πόλης της Καισάρειας. Θα εντυπωσιαστούμε από το άρτιο οδικό της δίκτυο, τη γενική καθαριότητα, τις σύγχρονες αρχιτεκτονικές παρεμβάσεις, τα μοντέρνα κτίρια και την κεντρική πλατεία της. Θα έχουμε αρκετό ελεύθερο χρόνο για να γνωρίσουμε την παραδοσιακή τοπική αγορά που βρίσκεται δίπλα στο Βυζαντινό Κάστρο. Θα ανηφορίσουμε για τον τόπο καταγωγής των Ωνάσηδων, τη Μουταλάσκη. Θα απολαύσουμε και τη θέα από ψηλά και θα μεταφερθούμε στην πρωτεύουσα της Καππαδοκίας, τη Νεάπολη (Nevsehir). Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας και το βράδυ δείπνο.

Κόραμα - Άβανος - Αραβησσός (Gulsehir)

Μπουφέ πρόγευμα και ξεκινάμε για τη γειτονική κοιλάδα του Κοράματος με τις υπόσκαφες εκκλησίες, με τα έντονα πρωτοχριστιανικά στοιχεία και την αξεπέραστη φυσιολατρική ομορφιά. Μετά τη λεπτομερή ξενάγηση, θα συνεχίσουμε προς το Τσαβουσίν με τα εργαστήρια κεραμουργείας και ειδών λαϊκής τέχνης. Αμέσως μετά θα φτάσουμε δίπλα στον ‘Αλυ Ποταμό όπου βρίσκεται η κωμόπολη Άβανος. Στη συνέχεια θα μεταφερθούμε στην Αραβησσό για να επισκεφθούμε την Ορθόδοξη εκκλησία της περιοχής που σήμερα λειτουργεί ως μουσείο. Αργά το απόγευμα επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο.

 

Προκόπι - Καρβάλη - Μαλακοπή

Μετά το πρόγευμα θα ξεναγηθούμε στη πόλη του Προκοπίου. Θα περπατήσουμε στα στενά δρομάκια με τα αρχοντικά (Αsmali Κonak), τα παραδοσιακά κτίρια της παλαιάς πόλης και τέλος θα αναρριχηθούμε σε μια ανηφορική διαδρομή στον Πέτρινο Λόφο με προσκήνιο τον Αγ. Ιωάννη τον Ρώσο. Οδεύουμε για το κέντρο της Καππαδοκικής γης. Καθ’οδόν θα επισκευθούμε την Καρβάλη με την εκκλησία του Αγ. Γρηγορίου (του Ναζιανζινού), τη μικρή κεντρική πλατεία και το Παρθεναγωγείο. Στη συνέχεια στη Μαλακοπή θα θαυμάσουμε την Υπόγεια Πολιτεία, μια κατασκευή που συγκλονίζει. Θα κατηφορίσουμε 45μέτρα υπογείως και εξωτερικά θα θαυμάσουμε την εκκλησία των Αγίων Θεοδώρων. Επιστροφή στη Νεάπολη. Δείπνο.

 

Σινασός - Ούτσχισαρ - Ορτάχισαρ

Μπουφέ πρόγευμα και επίσκεψη στη γειτονική Σινασό, μία από τις ομορφότερες και ακμαιότερες κωμοπόλεις των Ελλήνων της Καππαδοκίας. Η περιοχή είναι γεμάτη με λαξευμένους κωνοειδείς βράχους και υπόγεια σπίτια. Θα αρχίσουμε από την εκκλησία του Αγίου Νικολάου και μετά θα δούμε το ιστορικό αρχοντικό του Ρίζου, δείγμα της αίγλης των αλλοτινών Ρωμιών κατοίκων της και των κατοικιών τους. Χρόνος για γεύμα και θα συνεχίσουμε για δύο ακόμα σπουδαίους οικισμούς, το Ούτσχισαρ και το Ορτάχισαρ που ανήκουν στον κατάλογο των μνημείων παγκόσμιας κληρονομιάς της Unesco. Επιστροφή στη Νεάπολη. Αργότερα, θα σας προσφέρουμε το θέαμα της τελετής του χορού των Δερβίσηδων. Δείπνο.

 

Νεάπολη - Ικόνιο - Παμούκαλε

Πρωινό και αναχωρούμε για το Ικόνιο, μια σημαντικότατη πόλη με έντονο το μουσουλμανικό στοιχείο και Σελτζουκικό παρελθόν. Περιήγηση στο κέντρο της και ειδικότερα στο τέμενος του Μεβλανά. Συνεχίζουμε για το γνωστό για τα ιαματικά ντου νερά Παμούκαλε, στο οποίο θα φθάσουμε το απόγευμα. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο.

 

Παμούκαλε (Ιεράπολη) - Σμύρνη

Μπουφέ πρόγευμα και επίσκεψη σε ακόμα ένα μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς, αυτό της Ιεράπολης. Είναι διάσημη για τα μοναδικά της λουτρά και τις υπέροχες φυσικές της πισίνες στην πλαγιά του βράχου που δεσπόζει 200 μ. πάνω από την πεδιάδα της συμβολής των ποταμών Λύκου και Μαιάνδρου. Αργότερα κατευθυνόμαστε για την κοσμοπολίτικη Σμύρνη. Άφιξη, ξενάγηση στα αξιοθέατα και εγκατάσταση σε κεντρικό ξενοδοχείο. Το βράδυ δείπνο.

 

Σμύρνη - Αθήνα

Μετά το πρωινό μας μεταφορά στο αεροδρόμιο για την πτήση της επιστροφής μας στην Αθήνα (11:10 – 12:10).

σημειώσεις:

Περισσότερες πληροφορίες

Όλα τα 5* ξενοδοχεία στην Καππαδοκία είναι πεντακάθαρα και έχουν άρτιο επίπεδο οργάνωσης και λειτουργίας. Στιλιστικά όμως, υστερούν σε καινοτομίες διακόσμησης και μοντέρνας προσέγγισης, κάτι το οποίο πρέπει να γνωρίζουν όλοι οι επισκέπτες. Η συμμετοχή σε διαδρομές με αερόστατα αποφασίζεται τοπικά και σύμφωνα πάντα με τις καιρικές συνθήκες που επικρατούν. Η μοναδική εμπειρία διαρκεί χρονικά περίπου τρεις (3) ώρες (από τη στιγμή που θα φθάσετε στο χώρο εκκίνησης μέχρι την επιστροφή σας στο ξενοδοχείο - 05:15 έως 08:30) και στοιχίζει 140 € κατ’ άτομο. 

• Υπάρχει δυνατότητα οργάνωσης επισκέψεων και σε άλλα τοπικά χωριά (Σίλατα, Φλογητά κ.α.) με τοπικό mini Bus και οδηγό Τα βράδια μπορούν να οργανωθούν έξοδοι σε χώρους που παρουσιάζουν τοπικά, μουσικά σχήματα και παραδοσιακά συγκροτήματα. Διαρκούν από τις 20:30 μέχρι τις 23:30 και στοιχίζουν περίπου € 30 κατ’ άτομο.

 

Τιμή κατ΄άτομο

Τιμοκατάλογοι 

Ξενοδοχείο: 4* & 5* HOTELS IN CAPPADOKIA

Ημερομηνίες

04/06/2014

εώς

11/06/2014 

Δίκλινο 599€
3ο άτ. εώς 12 ετών 455€
Μονόκλινο 825€

 

 

 

 

 

 

 

 

 

περιλαμβάνονται:
 • Πασχαλινό γεύμα, επιπλέον της ημιδιατροφής την Κυριακή του Πάσχα
 • Μια (1) διαν/ση στην Ιεράπολη, σε ξενοδοχείο 4*
 • Μια (1) διαν/ση στην Καισάρεια, σε ξενοδοχείο 4*
 • Αεροπορικά εισιτήρια με την PEGASUS AIRLINES Αθήνα-Κων/πολη- Καισαρεία / Σμύρνη-Αθήνα.
 • Μια (1) διαν/ση στη Σμύρνη, σε ξενοδοχείο 4*
 • Επτά διαν/σεις με πρωινό και δείπνο καθημερινά.
 • Παρακολούθηση της τελετής του χορού των Δερβίσηδων
 • Όλες οι εκδρομές, περιηγήσεις, ξεναγήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης και ταξιδιωτική στους εκδρομείς έως 75 ετών
 • Ελληνόφωνος διπλωματούχος ξεναγός
 • Τέσσερις (4) διαν/σεις στη Νεάπολη/ Προκόπι, σε ξενοδοχείο 5*
δεν περιλαμβάνονται:

Φόροι αεροδρομίων € 135 κατ’ άτομο, είσοδοι σε μουσεία & αρχαιολογικούς χώρους σύμφωνα με το πρόγραμμα, φιλοδωρήματα, προαιρετικές εκδρομές.